Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Ремонтні роботи по заміні колектора по вулиці Шолом-Алейхема на завершальному етапі

У жовтні минулого року вулицю Шолом-Алейхема закрили для проїзду у зв’язку із постійними провалами. Нині «Полтававодоканал» продовжує роботи із заміни колектора на трьох ділянках. Сьогодні, 8 травня, відбулася робоча нарада, під час якої оглянули території, де проводяться роботи, та обговорили подальший план дій.

8 травня заступник міського голови з питань ЖКГ Олексій Чепурко провів виїзну робочу нараду на вулиці Шолом-Алейхема щодо подальшої роботи на цій ділянці. Участь в нараді взяли представники управління житлово-комунального господарства, підпорядкованих комунальних підприємств та підрядних організацій, інспекції по контролю за благоустроєм, екологічним та санітарним станом міста, КП ПОР «Полтававодоканал», патрульної поліції, повідомляє прес-служба Полтавської міської ради.

Головний інженер «Полтававодоканал» Євген Забишний розповів, що на роботи із заміни колектору підприємство уже витратило близько 15 мільйонів гривень. Говорить: залишилося докласти близько 30 метрів. На виконання цих робіт необхідно додатково спрямувати 1 мільйон гривень.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олексій Чепурко розповів, що разом з підрядниками «Полтававодоканал» визначили терміни, до яких мають завершитися роботи із заміни колектора та обговорили подальший алгоритм дій. Так, завершити заміну колектора заплановано до 1-го червня. У цей же час проводитиметься поточний ремонт зливоприймачів та ямковий ремонт.

Асфальтування ж розритої частини вулиці мають провести вже після завершення усіх робіт по заміні колектора та усідання ґрунту.

“Цю частину вулиці підрядні організації защебенили, – зазначив Олексій Чепурко. – Зараз водоканал буде її проливати, трамбувати, чекати, доки щебінь усядеться. І потім її потрібно буде заасфальтувати. Ці роботи має провести водоканал, але в них існує брак фінансування. Зважаючи на значущість для Полтави цієї дороги, можливо, ми звернемося до депутатів, і місто прийме рішення заасфальтувати вулицю за бюджетні кошти”.

Аби забезпечити усі умови для проведення ремонтних робіт, існує можливість тимчасового перекриття руху на перехресті вулиць Козака та Монастирської та Пилипа Орлика в сторону Шолом-Алейхема терміном на 2-3 тижні.

Олексій Чепурко зазначив, що після проведення цих робіт, з 1-го червня, вулицю Шолом-Алейхема відкриють для проїзду на спуск. Частину вулиці, яка йде на підйом, працівники водоканалу відгородять бетонними блоками до проведення робіт із асфальтування.

Перейти до вмісту