Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Про найстаріші дерева Полтавщини можна дізнатись з онлайн-карти

Київський еколого-культурний центр разом із картографічним онлайн-сервісом Visicom Maps створили інтерактивну онлайн-карту старих дерев України.

Про це пише Agronews з посиланням на dyvys.info

З карти можна дізнатися, де саме розташовані рослини, а також отримати про них інформаційну довідку — там описано стан, вік, висоту й особливості кожного дерева чи куща.

«Ми нанесли більше 400 дерев. Джерелом інформації, як було зауважено вище, стали наші давні партнери з ККЕЦ, котрі люб’язно надали нам свій список. До нього, крім інших, увійшли кілька дерев, котрі розпочали свій життєвий шлях ще за часів князів. Всього в Україні 43 дерева (станом на 2009 рік, прим. авт), котрим за 1000 років. Згідно з неофіційною українською традицією це здебільшого дуби. А двоє стали дорослими ще за життя Христа! На жаль, обидва дерева знаходяться на території тимчасово окупованого Криму і доступ до них обмежений. Йдеться про оливу в Нікітському ботсаду і ялівець на мисі Сарич. Взагалі, варто відзначити, що більшість найстаріших дерев України знаходяться в Криму», – інформують у Visicom Maps.

Згідно з картою, нині на Полтавщині є такі найстаріші дерева:

  • дуб у селі Обознівка Глобинського району (вік близько 500 років);
  • дуб Остроградського у Козельщинському районі (вік більше 600 років);
  • дуб у Решетилівському районі (вік більше 600 років);
  • дуб у Великій Багачці (вік понад 700 років) та ін.
Перейти до вмісту