Ви тут:
Анонс Суспільство Україна 

«Правила виживання»: як вибрати якісні сосиски?

У неділю, 5 травня, о 20:30 на «Інтері» вийде новий спецвипуск ток-шоу «Правила виживання». У цій програмі глядачі дізнаються, на що звертати увагу при виборі сосисок і чому цей продукт не варто включати в раціон дитячого харчування.

Сосиски – улюблена їжа всіх, хто хоче швидко, смачно і ситно перекусити. Але чи завжди корисний такий перекус, особливо дітям? Багато що залежить від якості продукту і способу його приготування. За допомогою сучасних технологій, використовуючи всілякі добавки і замінники, недобросовісні виробники без особливих зусиль можуть обдурити покупців.

Що насправді входить до складу молочних сосисок? Чому одні розігріваються без проблем, а інші в процесі приготування збільшуються майже вдвічі? У чому різниця між звичайними молочними сосисками і дитячими? Чим насправді ми годуємо своїх дітей?

«Згідно з класичною рецептурою, молочна сосиска повинна складатися з яловичини, свинини і сухого натурального молока, – розповідає експерт Юрій Павлюченко, доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів. – Однак в більшості випадків замість якісної сосиски ми купуємо фальсифікат, в якому виробники замінюють сухе молоко сироваткою, борошном, манкою або вареним рисом, а м’ясо – продуктами механічної обвалки, одержуваними з кісток, шкурок, жил і тому подібного. І додають синтетичні загусники, ароматизатори, барвники, підсилювачі смаку. Щоб зменшити собівартість продукції і отримати прибуток, технолог може зробити смачну сосиску і зовсім без м’яса. Правда, такий продукт не принесе користі нашому здоров’ю. Пам’ятайте: якісна сосиска має світло-рожевий або світло-бежевий колір, а при варінні не втрачає форму і не забарвлює воду. Якщо її кинути в воду, вона повинна потонути».

Як повинна виглядати свіжа і якісна молочна сосиска? Що повинно бути в її складі? Чим можуть бути небезпечні для здоров’я хімічні домішки в складі сосисок? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук’яненко і експерти «Правил виживання»: ведуча і автор сюжетів програми Віра Борсук; виконавчий директор громадської організації «Союз споживачів України» Максим Несміянов; директор Центру незалежних споживчих експертиз Валентин Безрукий; мікробіолог Оксана Вольська; лікар-педіатр Ганна Горбань; доцент кафедри товарознавства та експертизи харчових продуктів Юрій Павлюченко; адвокат Вадим Прокопенко.

У студії ток-шоу «Правила виживання» своїм досвідом поділиться зоряний експерт випуску – радіоведуча Анна Свиридова.

«Сосиски – не самий корисний продукт, але це смачно, і іноді хочеться урізноманітнити своє харчування, – вважає радіоведуча Анна Свиридова. – Головне – навчитися відрізняти якісне від неякісного, щоб зробити своє життя безпечнішим. Я – за відповідальне споживання. Програма «Правила виживання» потрібна, перш за все, для того, щоб підвищити рівень свідомості споживачів. Почніть з себе: не купуйте неякісний товар, цікавтеся його складом, задавайте питання продавцю. Краще не купити продукт, чим нагодувати сім’ю товаром низької якості».

Дивіться спецвипуск ток-шоу «Правила виживання» цієї неділі, 5 травня, о 20:30.

Не пропустіть нові випуски ток-шоу «Правила виживання» – з вівторка по п’ятницю о 14:45 та щонеділі о 20:30 на телеканалі «Інтер». Крім того, всі випуски ток-шоу «Правила виживання» дивіться на YouTube-каналі проекту.

У ток-шоу може звернутися кожен. Якщо ви або ваші близькі зіткнулися з неякісними товарами або послугами, пишіть в «Книгу скарг і пропозицій» на сайті проекту або телефонуйте на гарячу лінію 067 879 55 91.

Перейти до вмісту