Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Позаміський дитячий табір “Зоряний” готовий до оздоровчої кампанії (ФОТО)

Напередодні старту оздоровчої кампанії 2019 року державна приймальна комісія перевірила готовність кременчуцького позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку  комунальної форми  власності «Зоряний» до роботи в літній період.

Під час перевірки фахівці контролюючих служб відзначили, що з кожним роком за рахунок коштів міського бюджету матеріально-технічна база позаміського закладу оздоровлення та відпочинку дітей «Зоряний» та його філії «Супутник» удосконалюється. В комунальних дитячих таборах виконано практично весь обсяг запланованих будівельних, технічних і методичних робіт.  За словами заступника міського голови Ольги  Усанової, з метою покращення умов відпочинку юних кременчужан у комунальних позаміських таборах відпочинку щороку з міського бюджету виділяються значні кошти на проведення капітальних ремонтів  та придбання необхідного нового сучасного обладнання.  Так з бюджету міста 2019 року на ці цілі було виділено 8 млн грн. Про це повідомили у Кременчуцькій міській раді.

Як зазначив директор ДЗОВ «Зоряний» Григорій Угніч, цього року за міські видатки виконано роботи з  облаштування окремого медичного блоку, танцювальної зали, проведено спеціальну протипожежну обробку дерев’яних конструкцій клубу,   виконано капітальний ремонт двох корпусів, а також другого поверху двоповерхового корпусу,  поточний ремонт 5 корпусу, здійснено мощення нової тротуарної плитки на  майданчику біля клубу, а також вздовж 1  та 6 корпусів тощо. Цьогоріч на харчоблоці вдалося запровадити енергоефективні заходи, зокрема, встановити сучасну енергоефективну систему одночасного охолодження холодильної установки та підігріву води, удосконалено процес очищення води, придбано пароконвектор, картоплечистки, блинницю тощо.

Окрім того, в рамках підготовки до оздоровчої кампанії в одному з корпусів для відпочивальників молодшого віку було повністю придбано комплекти меблів із білизною, а в іншому – облаштовані спеціальні ногомийки з теплою водою. Відтепер всі дитячі корпуси комунального табору «Зоряний» приведені до євростандарту, вони мають окремі системи водопостачання та  туалети.  Під час підготовки до оздоровчої кампанії було проведено профільну підготовку педагогів, вожатих, робітників харчоблоків, медперсоналу, охоронців, які будуть задіяні до літньої  роботи з дітьми.

За результатами перевірки, члени комісії підписали акти прийомки дитячого табору «Зоряний» та дано дозвіл на надання послуг із літнього оздоровлення  дітей.  Цього року вперше у «Зоряному» організовано 4 оздоровчі зміни. Перший оздоровчий тур розпочнеться 1 червня 2019 року.

Перейти до вмісту