Ви тут:
Суспільство Україна 

Порошенко присвоїв звання Герой України очільнику СБУ

Президент України Петро Порошенко підписав Указ про присвоєння звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Голові Служби безпеки України Василю Грицаку.

Високого звання очільник СБУ удостоєний за самовіддане служіння Українському народові, визначний особистий внесок у захист державного суверенітету та територіальної цілісності України, повідомляють в Адміністрації Президента.

Під керівництвом Василя Грицака Служба, яку він очолив у липні 2015 року, в умовах триваючої російської агресії застосовує усі наявні сили  та засоби з протидії зовнішнім і внутрішнім загрозам безпеці держави, її інтересам. Наразі реалізується безпрецедентний комплекс контррозвідувальних та оперативно-розшукових заходів у рамках операції Об’єднаних сил на сході України та в інших регіонах країни.

Зокрема, підрозділи СБУ під керівництвом Василя Грицака успішно проводять контррозвідувальні заходи з виявлення, попередження та фізичного затримання членів диверсійних груп, які координуються представниками спецслужб РФ із залученням агентурної мережі терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» та планують здійснювати терористичні акти на підконтрольній Україні території.

Перейти до вмісту