Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавська міськрада візьме 10 млн євро кредиту для придбання нових тролейбусів

Сьогодні, 22 травня, на сесії Полтавської міської винесли лише одне питання – щодо договору про погашення заборгованості перед територіальною громадою міста Полтави за виконання гарантійних зобов’язань. Ухвалення цього рішення дозволить завершити усі необхідні процедури для отримання кредиту від ЄБРР на придбання нових тролейбусів для комунального підприємства «Полтаваелектроавтотранс», зазначають у полтавській області.

Даний проект рішення набрав необхідну кількість голосів, його підтримали 32 депутати.

“Для продовження впровадження інвестиційного проекту “Оновлення тролейбусного парку м. Полтава” пропонується взяти до відома договір про погашення заборгованості перед територіальною громадою міста Полтава на виконання гарантійних зобов’язань укладений між комунальним підприємством “Полтаваелектроавтотранс” та бюджетно-фінансовим управлінням. Загальний обсяг інвестиційного проекту – 10 млн євро”, – сказала начальник міського бюджетно-фінансового управління Тетяна Чумак презентуючи питання.

За її словами, 8 млн євро з цих коштів спрямують на придбання 40 нових тролейбусів. Ще 2 млн грн витратять на модернізацію тягових підстанцій. Також складовою інвестиційного проекту будуть 0,5 млн грн з міського бюджету Полтави.

Читайте також: Трансляція двадцять третьої позачергової сесії Полтавської міськради сьомого скликання частина 3 (наживо)

Нагадаємо, засідання позачергової двадцять третьої сесії Полтавської міської ради було відкрито 16 травня. Перш ніж затвердити порядок денний, депутати оголосили перерву в засіданні до 20 травня. Вже 20 травня обранці погодили продовження сесії 22 травня. Сьогодні, 22 травня, відбулось третє пленарне засідання позачергової двадцять третьої сесії Полтавської міської ради сьомого скликання. На засідання також були запрошені заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів, представники районних у місті Полтава рад, громадськість.

Перейти до вмісту