Ви тут:
Суспільство Україна 

На Суспільному готують до запуску третій сезон літературно-кулінарного шоу «ЕнеЇда»

Про це повідомляє “Детектор медіа”.

«Темою третього сезону програми стали видатні українці, які творили, винаходили нове та впливали на історію. В “ЕнеЇді” ми не показуємо їх як недосяжних героїв зі сторінок підручника, адже вони – теж люди, і часто прагнули таких самих речей, як і більшість з нас. У новому сезоні Євген Клопотенко готуватиме страви, які були особливими для видатних українців. Так само, як і в попередніх сезонах програми – Євген готував і страви, описані в творах письменників, і улюблені страви літераторів», – зазначила продюсерка просвітницького напряму Суспільного Катерина Феленюк.

У кожному випуску гості «ЕнеЇди» розказуватимуть про видатних українців минувшини  архітекторів, художників, музикантів, політиків, меценатів і готуватимуть разом із Євгеном Клопотенком улюблені страви героїв, яким присвячений випуск, зазначили на сайті «UA: Суспільне мовлення».

«Раніше ми говорили лише про письменників. У третьому сезоні “ЕнеЇди” ми будемо говорити про крутих українців, які залишили слід в історії, — розказав ведучий «ЕнеЇди» Євген Клопотенко. — Щоразу я думаю, що знаю цікаві факти вже про всіх визначних людей в Україні, але в цьому сезоні буде стільки незвичайних історій! Я, наприклад, не знав, що українець винайшов гелікоптер, і ще багато речей зробили саме українці!».

Нагадаємо, у квітні 2018 року на всіх регіональних суспільних телеканалах Національної суспільної телерадіокомпанії України та загальнонаціональному каналі «UA: Перший» стартувало кулінарно-літературне шоу «ЕнеЇда» з ведучим Євгеном Клопотенком. У першому сезоні «ЕнеЇди» до Євгена Клопотенка приходили в гості знавці української літератури й готували за маловідомими рецептами української кухні, які, окрім усього іншого, були улюбленими стравами наших письменників. У другому сезоні літературно-кулінарного шоу, який виходив на Суспільному восени 2018 року, мова йшла про видатних літераторів світу, а розповідали про їхнє життя й гастрономічні примхи українські зірки та відомі діячі культури.

Перейти до вмісту