Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині військово-історичні клуби України презентували зразки військової техніки та озброєння часів другої світової війни.

Полтавська філія Національного військово – історичного музею України представила військовослужбовцям гарнізону та гостям міста унікальну колекцію військової техніки та озброєння часів другої світової війни. Захід відбувся в рамках відзначення всесвітнього дня музеїв та дня Європи в Україні.

На огляд поціновувачів військової історії були презентовані близько двадцяти зразків радянських бронеавтомобілів та легковиків, а також техніки виробництва Німеччини та США. Урізноманітнив перелік експонатів і достатньо широкий список найменувань стрілецької зброї, радіостанцій, одностроїв та предметів побуту армій учасниць часів другої світової війни.

Їх представили близько десяти військово-історичних клубів з Полтавщини, Київщини та Харківщини.

Як відзначив директор музею полковник запасу Віктор Дейнега особлива цінність заходу полягає у тому, що усі зразки автомобільної техніки знаходяться у справному стані і прибули до Полтави своїм ходом.

Нинішня виставка має дати ключ до розуміння суті історичних подій минулого і стати важливим сегментом військово-патріотичного виховання громадян держави – зазначив з нагоди свята керівник установи у своїй промові.

Упродовж заходу відвідувачам також дарували своє мистецтво професійні мистецькі колективи міста та духовий оркестр 179 навчально-тренувального центру військ зв’язку Збройних сил України.

З минулого року виставка отримала постійну прописку у Полтаві і щороку поповнюватиметься новими учасниками та експонатами з усіх куточків України.

Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м.Харків)

Перейти до вмісту