Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

На Полтавщині відбудеться свято “Пісні Бузкового гаю”

Традиційно у травні на Полтавщині проходить обласне свято “Пісня Бузкового гаю”. Ботанічна пам’ятка природи – Бузковий гай у Диканьці – стає центром щорічного свята.

Цьогоріч свято відбудеться 11 травня, інормує портал “Полтавщина туристична”. На відвідувачів чекають веселi пiснi, запальнi танцi, вироби талановитих майстрiв, смачнi страви та напої, атракцiони, дитяча зона відпочинку та фестиваль фарб, розваги. Спеціально запрошений гість свята музичний гурт «Оркестр Гарного Настрою».

Легенда про Бузковий гай

За легендою, рід Кочубеїв дуже потерпав від туберкульозу, і лікар порадив графу Віктору Павловичу Кочубею посадити для його невиліковно хворої дочки Ганнусі бузковий гай, щоб його повітря хоч трохи продовжило її життя. Саджанці привезли з різних куточків Європи. Коли гай зацвів, він мав такий чудовий вигляд, що дочка, здавалось, почала одужувати. Але зів’яло море квітів і згасло й життя дівчини. А душа її залишилась у бузковому гаю, де кожної весни солов’ї співають їй найкращих пісень, повідомляє “Вікіпедія”.

Перейти до вмісту