Ви тут:
Суспільство Україна 

Мінекономрозвитку акредитувало перші дві організації колективного управління

Мінекономрозвитку в рамках реформування системи колективного управління для ефективного збирання та розподілу винагороди на користь митців завершило перший етап акредитації організацій у сфері розширеного колективного управління.

Комісія з акредитації організації колективного управління, яка складається з представників міжнародних організацій у сфері авторського права і суміжних прав, громадських об’єднань, що представляють правовласників і користувачів, та посадових осіб Мінекономрозвитку, Мінкульту, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, за результатами відкритого конкурсу відібрала перші дві організації, які здійснюватимуть збір винагороди у відповідних сферах колективного управління.

Так, громадська спілка «Українська ліга авторських та суміжних прав» отримала ексклюзивне право збирати винагороду (роялті) за звучання звукозаписів пісень у закладах індустрії гостинності – готелях, кафе, ресторанах та в інших закладах HoReCa – Hotel, Restaurant, Cafe/Catering (“готель-ресторан-кафе”).

Також громадська спілка «Український музичний альянс» отримала право на збір винагороди за сповіщення звукозаписів телерадіоорганізаціями, провайдерами програмної послуги, онлайн-мовниками та іншими особами, що здійснюють публічне віщання.

Зібрані цими організаціями колективного управління кошти в подальшому розподілятимуться між виконавцями, виробниками фонограм та відеограм за прозорими процедурами.

Відповідні рішення Комісії з акредитації затверджені наказами Мінекономрозвитку. Мінекономрозвитку продовжує перезавантаження системи збору та розподілу роялті на основі міжнародних принципів: прозорість, підзвітність та ефективне управління. 

Перейти до вмісту