Ви тут:
Суспільство Україна 

Курятина є топ-продуктом на обідньому столі українця

Курятина – половина м’ясного раціону українця. Про це розповіли у ТОВ “ Центр підвищення ефективності у тваринництві ”, передає УНН. За даними експертів, у 2018 році українці спожили 1 млн 2,22 тис. тонн курятини. Це – 53% від загального споживання м’яса або 24 кг на душу населення.

Значно гіршою є ситуація із споживанням свинини. Минулого року жителі країни спожили 627,54 тис. тонн продукту. Частка свинини в м’ясному раціоні українця становить 33% або 15 кг на душу населення.

Яловичина займає останнє місце у списку привабливих для українця м’ясних продуктів. Споживання продукту у 2018 році становило 226,33 тис. тонн. Це – всього 12% від загального споживання м’яса або 5,4 кг на душу населення.

Нагадаємо, вартість м’яса в Україні нижче, ніж в країнах ЄС. Так, наприклад, курятина в Києві коштує на 17,7% дешевше, ніж у Варшаві, і в 2,3 рази доступніше, ніж у Берліні.

Стрімкий розвиток національного виробництва курятини в останні роки допоміг Україні трансформуватися з нетто-імпортера в нетто-експортера. Тепер Україна не лише самостійно забезпечує внутрішній попит, але й годує зовнішніх споживачів, заробляючи кошти на експорті.