Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

“Дивоцвіт Лесиного гаю”: у Гадячі влаштували літературно-мистецьке театралізоване свято (ФОТО)

26 травня, уже 9 рік поспіль в урочищі “Зелений гай” відбулося обласне літературно-мистецьке театралізоване свято “Дивоцвіт Лесиного гаю”. Для місцевих жителів та гостей свята це стало ще одною чудовою нагодою вдягнути вишиванку та зануритися в українські традиції.

Спеціально для проведення цього свята у Зеленому гаю облаштували «Співоче поле» та відкрили відпочинкову зону «Урочище Зелений гай», повідомили в tourist.pl.ua. Протягом всього літературно-мистецького свята працювало дві сцени: мала (в урочищі «Лесин гай» та велика (на березі Псла). Тут були виступи-привітання організаторів свята, гостей, представників влади, органів місцевого самоврядування, літературні читання авторських віршів на тему «Гадяч – мистецька колиска» та творів Олени Пчілки, виступи дитячих театрів, вручення премії Олени Пчілки Національного видавництва «Веселка», театралізована тематична частина, творчий фестиваль аматорських колективів району, звітний театралізований концерт Гадяцького коледжу культури і мистецтв ім.І.П.Котляревського, фестиваль молодіжних творчих колективів з Гадяча та сусідніх регіонів, виступ професійного театру та сучасних гуртів.

Окрасою свята стали живі скульптури літературних героїв з творів Олени Пчілки, Лесі Українки, фотозони за їх участю.

Також можна було долучитися до творчих майстер-класів, козацьких забав, катання на човнах та квесту за творами Олени Пчілки.

Фото – hadiachnews

Перейти до вмісту