Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Депутати Полтавської облради підготували вимоги до голови (ВІДЕО)

Перед початком пленарного засідання двадцять п’ятої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання депутат Ірина Степаненко дала брифінг стосовно ситуації, яка склалася навколо комісії з питань бюджету та управління майном.

– Наша комісія підготувала вимоги. Ми вимагаємо: звіти керівників і по ремонту залу засідань, і по Полтавафарму та усіх комунальних підприємствах. Ми працювали протягом двох місяців, систематично проводились засідання бюджетної комісії. Нам блокували цю роботу, хоч комісія проходила повноважно. Робота блокувалася особисто головою обласної ради Олександром Біленьким, виконавчому апарату забороняли надавати нам на електронні адреси будь-які документи для вивчення. І сьогодні всі питання, які включені, абсолютно не пройшли через бюджетну комісію, – зазначила Степаненко.

Офіційну заяву керівництво Полтавської обласної ради щодо ситуації навколо комісії з питань бюджету та управління майном оприлюднило ще 25 березня: 

25 березня на засіданні постійної комісії Полтавської обласної ради з питань бюджету та управління майном було розглянуто питання про заяву 9 членів комісії щодо «тимчасового відсторонення від виконання обов’язків голови комісії Миколи Бондаря».

У зв’язку з цим вважаємо за необхідне заявити наступне:

1. Постійні комісії обираються обласною радою на строк повноважень у складі голови і членів комісії відповідно до частини 2 статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Тільки інші питання структури комісії вирішуються відповідною комісією.

2. До інших питань щодо структури, які можуть вирішуватися комісією безпосередньо на її засіданнях, є вибори заступників та їх секретарів, – відповідно до пункту 3 Положення про постійні комісії обласної ради, затвердженого рішенням четвертого пленарного засідання першої сесії Полтавської обласної ради сьомого скликання від 11 грудня 2015 року №11.

3. Згідно частини 14 статті 47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» постійні комісії є підзвітними обласній раді та відповідальними перед нею. Переобрання голови комісії – це виключна компетенція обласної ради, яка здійснюється нею за поданням голови ради.

4. Чинним законодавством не передбачено можливості та процедури тимчасового відсторонення від виконання обов’язків голови постійної комісії.

У зв’язку з цим наголошуємо, що інформація, розповсюджена окремими депутатами обласної ради про тимчасове відсторонення від виконання обов’язків голови комісії з питань бюджету та управління майном Миколи Бондаря, не відповідає дійсності. Подібне рішення може бути прийняте виключно у законний спосіб.

Принагідно ми закликаємо засоби масової інформації не поширювати недостовірну та неперевірену інформацію.

Голова Полтавської обласної ради

Перший заступник голови Полтавської обласної ради

Заступник голови Полтавської обласної ради

О. Ю. БІЛЕНЬКИЙ

Є. М. ХОЛОД

А. М. ХАНКО

Нагадаємо, що сесія Полтавської обласної ради під загрозою зриву (ФОТО)

Засідання сесії Полтавськї обласної ради (наживо)

Текст заяви групи депутатів:

https://www.facebook.com/np.pl.ua/videos/328149801182091/

Перейти до вмісту