Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Делегація з Кіровоградщини переймає досвід Полтавщини з впровадження медреформи

14 травня делегація з Кіровоградщини зустрілася з головою Полтавської обласної ради Олександром Біленьким, т.в.о. голови Полтавської ОДА Романом Товстим, директором Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктором Лисаком та представниками постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення.

“Нам приємно, що наші колеги обрали Полтавську область. Перебуваючи у нас ви побачите взаємодію між роботою комісії, лікарень, Департаменту та обласною радою”, – привітав гостей Олександр Біленький.

“Ми знаємо, що вам є що побачити у наших лікарнях, а керівнику Департаменту є що розповісти та показати. Нашій області є чим пишатися, адже ми є учасниками майже всіх грантів та закордонних проектів, які стосуються медицини. Щодо фінансування, так тут взагалі маємо порозуміння, адже розуміємо важливість надання якісних медичних послуг. В рамках медреформи наша область також є Пілотною”, – зазначив Роман Товстий.

“Ми приїхали на Полтавщину, тому що знаємо про ваші “пілотні проекти” та співпрацю із закордонними експертами. Для нас ваша область є показовою”, – сказав голова Кіровоградської обласної ради Олександр Чорноіваненко.

Голови рад обмінялись подарунками та перейшли до обговорення досягнень області у медицині.

Читайте також: Ми хочемо “полтавізувати” Україну, адже Полтавщина є лідером у трансформації охорони здоров’я цілої країни, – Уляна Супрун

Віктор Лисак розповів гостям про реформування первинної ланки медицини. Потім про Пілотний проект — реформування вторинної, третинної ланки та про госпітальні округи. А гості, у свою чергу, здебільшого цікавились результатами проведеної роботи.

“Робота проведена нами досить велика, адже навіть для запуску 086 форми необхідно було навчити весь персонал і так по кожному пункту реформування. Вже місяць, по Пілоту, заклади, які надають вторинну і третинну допомогу працюють з НСЗУ. Одним з досягнення у стаціонарах є робота “в реальному часі”. Тобто, як тільки пацієнта виписали, його історія хвороби вноситься у базу. А я можу побачити як лікували та що назначали тому чи іншому пацієнту”, – розповів Віктор Лисак.

Віктор Петрович розповів і про співпрацю з іноземними Проектами, і про фінансування лікарень, і про те, що зараз розробляється Колективна угода, яка буде максимально наближеною до всіх міжнародних стандартів оплати праці лікарям на різних рівня медицини.

Читайте також: Сумчани переймали досвід впровадження телемедицини на Полтавщині

Делегація протягом двох днів відвідає Полтавську обласну клінічну лікарню, де ознайомиться з роботою нейрохірургічного та урологічного відділення, ангіографа. Побувають на будівельному майданчику Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру, ознайомляться з роботою Телемедичного центру, палатами інтенсивної терапії, рентгенологічного кабінету та рентген-хірургічного блоку диспансера.

Також делегації продемонструють роботу обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який знаходиться у ІІІ стадії перетворення. Гості виявили бажання відвідати Гадяцьку центральну районну лікарню.

Перейти до вмісту