Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Чи безпечні у Полтаві дитячі майданчики та атракціони, – аналізували у міській раді

20 травня відбулося чергове засідання Ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке провела заступник міського голови з економічних і соціальних питань Тетяна Юрченко. На порядку денному – питання готовності стаціонарної та тимчасової атракціонної техніки, а також спортивних та дитячих дворових ігрових майданчиків до сезону 2019 року, повідомили у Полтавській міській раді.

Тетяна Юрченко наголосила на необхідності створення умов для безпечної експлуатації дитячих та спортивних майданчиків, а також атракціонної техніки:

– В першу чергу, ми з вами маємо розуміти, що надавати дозволи на розміщення стаціонарної та тимчасової атракціонної техніки у парках, скверах та інших локаціях міста, можемо тільки тоді, коли будемо впевнені, що власниками вжиті всі заходи безпеки. Попередньо вже було наголошено на необхідності працівникам дитячих атракціонів пройти курси першої медичної допомоги, мати під рукою аптечку та вогнегасник. Територія навколо атракціонів повинна перебувати у належному санітарному стані, гілки дерев – спиляними. Це також стосується і дворових майданчиків.

Так, інженер Парку культури та відпочинку «Перемога» Марина Косарич доповіла: наприкінці квітня була проведена щорічна планова підготовка до відкриття весняно-літнього сезону.

– Була проведена певна робота щодо підготовки атракціонів до експлуатації та забезпечення їх належного стану і підготовки обслуговуючого персоналу (операторів-контролерів). Також, проведений технічний огляд атракціонів «Круговий огляд –М», «Сюрприз», «Веселі гірки». За висновком експертів, ці атракціони парку допущені до експлуатації. Але атракціон «Веселі гірки» потребує часткового ремонту, а саме фарбування посадочних кабінок та заміни подіуму атракціонів.

Також, про стан атракціонної техніки доповіли і підприємці, які отримали дозвіл на розміщення дитячих літніх майданчиків по місту, зокрема в Сонячному парку.

Одне із основних питань засідання Ради безпечної життєдіяльності населення стан готовності спортивних та дитячих дворових майданчиків до сезону 2019 року.

Заступник начальника комунального підприємства «Житлово-експлуатаційна організація № 2» Михайло Лукін доповів, що нині існує велика кількість майданчиків, які потребують виконання ремонтних робіт:

– До переліку дитячих майданчиків, що потребують виконання робіт з поточного ремонту включено 281 дитячий майданчик, які розміщені на при будинковій території житлових будинків. Ремонти проводяться відповідно до Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою м. Полтави на 2019 рік (зі змінами). Нашим підприємством постійно проводиться щорічна інвентаризація дитячих та спортивних майданчиків, що перебувають на балансовому обліку. Виявлені небезпечні елементи в обладнанні майданчиків, які можуть призвести до травмування дітей, заодно з актами – демонтуються.

Про майданчики, які знаходяться на балансі управління освіти доповіла методист міського методичного кабінету управління освіти Юлія Третинник. За її інформацією, на території закладів освіти у Полтаві знаходяться 157 майданчиків, серед яких 47 волейбольних та баскетбольних, 17 – для учнів молодших класів, 30 футбольних полів, 29 майданчиків із нестандартним обладнанням, 20 звичайних, 10 відкритих зі штучним покриттям, 9 антивандальних майданчиків, які експлуатуються протягом навчального року. Нині усі вони знаходяться в належному стані.

Радою з питань безпечної життєдіяльності населення було ухвалене рішення щодо безпечної експлуатації атракціонної техніки та заходів щодо безпечної експлуатації дитячих та спортивних майданчиків і підтриманню всіх елементів споруд майданчиків в належному стані на підвідомчих територіях.

Перейти до вмісту