Ви тут:
Суспільство Україна 

Через дощі в Україні затягується посівна

Погодні умови серйозно впливають на посівну кампанію в Україні: в одних областях не дозволяють вийти в поле, в інших – стоїть спека і аграрії чекають вологи. Про це Укрінформу повідомили в прес-службі Всеукраїнської аграрної ради. Про це повідомляє agropolit.com

«На велику кількість опадів та неможливість вчасно засіятись нарікають аграрії у ряді областей Західної, Центральної та Північної України – Вінницькій, Хмельницькій, Львівській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Чернівецькій. У цих регіонах пройшли сильні дощі з грозами, а подекуди і градом. Декотрим господарствам це завадило вчасно засіяти сою, соняшник, кукурудзу. Ще одна несприятлива ситуація, яку створюють опади, – неможливість вчасно внести добрива на ранні зернові та зерно-бобові культури, які уже зійшли. Окрім того, надмірна вологість провокує появу хвороб у рослин – кореневої гнилі, борошнистої роси та септоріозу на зернових», – ідеться в повдіомленні.

Деяким сільгоспвиробникам доводиться пересівати культури, оскільки сильні дощі їх змили.

Разом з тим на півдні та сході України – в Донецькій, Луганській, Миколаївській, Херсонській, Одеській областях – опади пройшли помірні. А в деяких районах Запорізької області впродовж місяця була посуха.

Перейти до вмісту