Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Зміни у медичній освіті вимірюються врятованими людськими життями, – Олександр Лінчевський

Заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Лінчевський та радник Міністра Інна Совсун на сторінках журналу “Український Тиждень” розповідають про зміни в українській медичній освіті та Світову конференцію Всесвітньої організації медичної освіти “2019 World Federation for Medical Education World Conference (WFME 2019)”, на якій вони презентували зміни світовій медичній спільноті, повідомляють у МОЗ.

“Наш виступ на цій конференції описував кроки, які зробила Україна у сфері розвитку медосвіти: прості кроки, покликані запустити глибинну трансформацію вкрай консервативної системи. Дискусія у Сеулі дозволила побачити, чим проблеми української медичної освіти схожі, а в чому – відмінні від інших країн”, – коментують автори.

Цього року Україну вперше представили на цій конференції, яка слугує світовим центром із розробки стандартів медичної освіти на міжнародному рівні. Захід відбувся в Сеулі (Корея) з 7 по 10 квітня 2019 року і був присвячений забезпеченню якості медичної освіти в ХХІ столітті. Організаторами конференції є Світова федерація медичної освіти – організація, що координує розвиток медичної освіти по всьому світу.

За останні три роки зроблені важливі кроки для якісної зміни медичної освіти. Зокрема:

На початку року організатори конференції відвідували Україну та висловлювали свою підтримку

щодо змін в медичній освіті, зокрема, голова Світової федерації медичної освіти Девід Гордон високо оцінив стратегію розвитку медичної освіти.

Перейти до вмісту