Ви тут:
Суспільство Україна 

Жодних бізнес-партнерів на посади призначено не буде під час другої каденції, – Порошенко

Президент України Петро Порошенко під час участі в програмі «Свобода слова» наголосив, що врахував допущені помилки у стратегічній комунікації та кадровій політиці.

«Дійсно змінив комунікацію, в тому числі і з громадянським суспільством. Дякую, бо ця ініціатива йшла від громадянського суспільства в ці напруженні часи», – сказав Глава держави та подякував Голові Верховної Ради України за сприяння організації зустрічі з громадськими експертами.

«Перша помилка – це є комунікаційна. Стратегічна комунікація була повністю зруйнована. Рішення приймалися кулуарно, а навіть якщо вони були абсолютно правильні, вони не викликали довіри в суспільства. Бо треба було навчитися в нових умовах. Це те, що нас теж відрізняє від Росії – ти маєш переконати суспільство, і це буде правило наступних п’ять роки. І зміна стратегічної комунікації: коли ти поясниш, коли ти врахуєш зауваження громадських активістів – це точно буде працювати краще. Я визнав цю помилку», – наголосив Президент.

«І друга помилка – помилка в кадровій політиці. Дійсно, не помиляється той, хто нічого не робить. Але були очевидні помилки в призначенні тих чи інших прізвищ. Я не буду називати вам прізвища. Але хочу наголосити наступне – ніяких бізнес-партнерів, ніяких близьких людей Петром Порошенком більше призначено не буде поки він є Президентом, в тому числі під час другого терміну», – підкреслив Глава держави.

Президент додав, що цей принцип мають сповідувати всі, а не лише він. «Маємо запроваджувати абсолютно нові стандарти у публічній діяльності», – сказав Глава держави.

Він зауважив, що пишається реформою децентралізації, яка наблизила владу і громадянина. «Ви запитаєте, а хто ж буде призначений? Лідери об’єднаних територіальних громад – молоді люди, які вчилися організовувати стратегічну комунікацію. Лідери, які вирішували проблеми громади, які турбувалися і піклувалися про людей, які безпосередньо з маленького села, селища, міста сьогодні стали реальними лідерами. Не ті політикани, які ходять по ток-шоу, а вони», – сказав Президент.

«Хочу наголосити, що перший кадровий резерв, перші соціальні ліфти, з яких я буду формувати команду, нову команду будуть лідери громад, які вміють забезпечувати стратегічну комунікацію, спілкуватися з громадянським суспільством, які знають, що таке покращувати життя громади, які знають як служити державі. Впевнений, що все в нас буде добре», – резюмував Петро Порошенко.

Перейти до вмісту