Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

Затвердили план імплементації мовної статті закону «Про освіту»

У Міністерстві освіти затвердили дорожню карту з імплементації статті 7 закону «Про освіту» в закладах загальної середньої освіти на 2019-2023 роки. Відповідний наказ підписала Міністр освіти Лілія Гриневич.

Дорожня карта містить 10 пунктів, що мають сприяти імплементації статті закону, яка визначає державну мову мовою освітнього процесу в закладах освіти.

Зокрема, у Міносвіти впродовж наступних років планують створити додаткові умови для вивчення української мови, забезпечити школи навчальною літературою українською мовою, створити онлайн-ресурси для вивчення української мови для учнів, організовувати мовні табори для школярів та підвищувати кваліфікацію вчителів, які викладають у класах з навчанням мовами національних меншин.

Окрім цього, дорожня карта з імплементації мовної статті містить перелік заходів зі збереження національної самобутності коренних народів і національних меншин та підтримки українського шкільництва за кордоном.

Також Міністерство освіти, у рамках реалізації дорожньої карти, планує проводити консультації з громадськістю, брати участь в міжнародному співробитництві та налагодити комунікацію освітньої реформи.

Участь у імплементації мовної статті закону «Про освіту» братимуть директорат дошкільної і шкільної освіти МОН, директорат вищої освіти і освіти дорослих МОН, Інститут модернізації змісту освіти» та Український центр оцінювання якості освіти, які щокварталу звітуватимуть про стан виконання заходів, передбачених у дорожній карті.

Перейти до вмісту