Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

За добу на Полтавщині виникло 7 пожеж на відкритій території

Протягом 11 квітня вогнеборці з Полтавського гарнізону ДСНС України ліквідували 7 пожеж на відкритій території у Зінькові, Полтаві, Лубенському, Гадяцькому та Пирятинському районах. Внаслідок пожеж полум’я знищило суху рослинність на площі близько 12,5 га.

Про це повідомили в ГУ ДСНС в Полтавській області.

Так, о 09:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на відкритій території в м. Зіньків. Пожежу було локалізовано о 10:20, а о 15:20 – ліквідовано. Вогнем знищено 1,5 га сухої трави та сміття. До гасіння залучалися 5 чоловік особового складу 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини та 1 одиниця техніки.

Ймовірна причина пожежі – необережне поводження з вогнем невідомої особи.

Головне управління ДСНС України у Полтавській області звертається до громадян з приводу обережного поводження з вогнем!

Не спалюйте сміття на городах та суху траву на відкритих територіях. Ці необдумані дії вкрай небезпечні, що приводять до виникнення пожеж у приватних житлових, господарських спорудах та на дачних садибах. Трава та сміття легко займаються від сірника або недопалка, а полум’я швидко розповсюджується на значні території. Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на присадибній чи дачній ділянці помітили безупинне розповсюдження вогню – негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за номером 101.

Перейти до вмісту