Ви тут:
Спорт Суспільство 

Євген Коноплянка хоче піти із “Шальке”

Українця не влаштовує той час, який він проводить на футбольному полі.

Як повідомляє німецьке видання Bild, український вінгер вже обговорив можливий відхід з “Шальке” зі своїм найближчим оточенням. За інформацією джерела, керівництво гельзенкирхенського клубу не стане утримувати 29-річного гравця.

Чинний контракт Коноплянки з Шальке розрахований до 2020 року.

У поточному сезоні півзахисник провів 20 поєдинків у футболці “кобальтових”, відзначившись одним голом і двома ассистами.

30 серпня 2016 Коноплянка підписав контракт із німецьким «Шальке 04», де виступатиме до кінця сезону 2016/17 в оренді з правом викупу. Отримав номер «11». Дебютував у матчі проти мюнхенської «Баварії». Дебютним взяттям воріт відзначився у матчі із «Краснодаром» у третьому раунді групового етапу Ліги Європи, що завершився перемогою «королівсько-білих» із рахунком 0:1. Коноплянка також потрапив до символічної збірної туру. У матчі Кубку Німеччини оформив дубль (голи на 20 та 44 хвилинах), в результаті «Шальке 04» здобув перемогу над «Нюрнбергом» з рахунком 3:2. Після гри Коноплянка отримав нагороду кращого гравця матчу. 24 листопада в матчі 5 туру Ліги Європи проти «Ніцци» забив свій четвертий гол за німецьку команду, відзначившись на 14 хвилині. Знову потрапив в символічну збірну і претендував на звання кращого гравця туру. У поєдинку чемпіонату Німеччини проти «Дармштадта» віддав гольовий пас на Алессандро Шепфа на 90 хвилині. Дебютним взяттям воріт в чемпіонаті відзначився в домашньому матчі проти «Фрайбурга» на 74 хвилині. 8 січня 2017 забив в Кубку Німеччини «Зандхаузену». «Шальке 04» завершив сезон на 10 місці в Бундеслізі.

У червні 2017 року було оголошено про викуп «Шальке 04» контракту Євгена Коноплянки у «Севільї» за €15 млн.

Перейти до вмісту