Ви тут:
PROвсе здоров’я Суспільство 

Які продукти не варто поєднувати, – розповіли медики

Здорове харчування – це не тільки вибір корисних продуктів, але і правильне вживання. Невідповідне поєднання харчових компонентів зводить нанівець користь навіть якісних продуктів.

Фахівці в галузі харчування назвали комбінації продуктів, які погано засвоюються. Рекомендуємо уникати їх у своєму меню, провідомляє svidok.online.

Кава і житній хліб. Дієтологи наголошують, що кофеїн в такій комбінації не дасть засвоїтися корисним речовинам з хлібу в організмі, – краще вживати їх окремо.

Сендвіч з смаженим сиром. Багато людей балують себе таким сніданком, але фахівці стверджують: ця страва погано засвоюється. За їхніми словами, з цієї комбінації в шлунку виявиться перетравленим тільки білок (сир). Крохмаль з сендвіча, будучи неперетравленим, може посприяти утворенню потенційно токсичних для організму речовин.

Омлет з беконом і сиром. Ця страва поєднує в собі відразу кілька видів білкової їжі – для нормального засвоєння занадто багато. Замість такого варіанту важкого сніданку краще обмежитися просто омлетом з зеленню.

Макарони і помідори. Здавалося б, паста і томати – класика жанру італійської кухні. Але вчені вказують на те, що помідори погано поєднуються з крохмалистою їжею через вміст цілого букету кислот, що перешкоджають засвоєнню крохмалю. Якщо до макаронів з томатами додати ще й сир, травлення майже напевно виявиться порушеним.

Каші або хліб з варенням. Що міститься в варення цукор в поєднанні з білками і крохмалем (компоненти хліба і каш) легко викликає у шлунку бродіння. Якщо в шлунково-кишковому тракті присутні і інші продукти, наслідки бродильного процесу можуть виявитися непередбачуваними.

Перейти до вмісту