Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Як харчуються школярі, – розповіли у Пирятинській міськраді

Виконувач обов’язків начальника відділу освіти, молоді та спорту Пирятинської міської ради Людмила Зібніцька під час засідання Пирятинського проінформувала членів виконкому про стан організації харчування дітей у закладах освіти, повідомили на сайті міськради. Зокрема, вона повідомила, що гарячим харчуванням охоплено 1716 учнів, що становить 85% від загальної кількості здобувачів освіти.

Стовідсотково охоплені безкоштовним гарячим харчуванням пільгові категорії дітей. Учні 1-4 класів харчуються на умовах співфінансування (10 гривень бюджет міської об’єднаної територіальної громади та 2 гривні батьківська плата), решта учнів 5-11 класів та вихованці групи продовженого дня – за батьківські кошти. Харчування у закладах дошкільної освіти триразове. Відповідно до рішення сесії міської ради встановлена вартість харчування 30 грн., батьківська плата складає 60 % у закладах дошкільної освіти міста та 40 % у закладах сільської місцевості.

Також Людмила Зібніцька інформувала присутніх про організацію літнього оздоровлення дітей Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади, зазначивши, що на літо 2019 року сформовано перспективну мережу таборів з денним перебуванням та створено банк даних дітей, бажаючих оздоровиться в позаміських таборах області.

Перейти до вмісту