Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Як дізнатися, скільки тепла надійшло до кожної полтавської багатоповерхівки, – розповіли у Полтаватеплоенерго

Перший місяць весни приніс значне потепління, і вже наприкінці березня усі почали говорити про наближення фінішу опалювального сезону 2018-2019 рр. Як вплинула температура зовнішнього повітря на обсяги споживання тепла і де знайти адресну інформацію про кожен будинок, розповіли у прес-службі «Полтаватеплоенерго».
Початок цьогорічної весни ознаменувався відчутним підвищенням температури зовнішнього повітря, про що свідчать дані Полтавського обласного гідрометеорологічного центру. Так, середня температура в лютому становила -0,76°С, а в березні цей показник зріс до +3,97°С. Якщо ж порівнювати нинішній березень із березнем 2018 року, то різниця буде ще більшою. Адже минулого року середня температура в березні склала -2,75°С. Тож цього року в березні на опалення помешкань споживачів «Полтаватеплоенерго» пішло значно менше теплової енергії, ніж торік і ніж в останньому зимовому місяці. 
Де побачити, скільки тепла надійшло до певної багатоповерхівки?
Як завжди, у першій декаді місяця фахівці «Полтаватеплоенерго» починають вносити на сервіс «Мапа комерційного обліку» дані про теплоспоживання у житловому фонді Полтави, Карлівки, Решетилівки, Машівки і Котельви за попередній розрахунковий період. Нині ці відомості вже оновлені за підсумками березня поточного року.
Традиційно «Мапа комерційного обліку» містить адресну інформацію про кожну багатоповерхівку, мешканцям якої «Полтаватеплоенерго» надає послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води. Якщо в будинку встановлений комерційний (будинковий) вузол обліку теплової енергії, то в інформаційному блоці про нього будуть відображені такі дані: дати зняття попередніх та поточних показників приладу обліку, самі показники, загальну площу житлових приміщень у будинку, обсяг споживання теплової енергії і питоме споживання (кількість теплової енергії, що прийшлася на 1 кв. м опалювальної площі).

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» НАГАДУЄ: Шукайте актуальну інформацію про березневе теплоспоживання у «Мапі комерційного обліку»

Нагадуємо, що для споживачів найбільш корисною величиною є питоме споживання, адже дає можливість вирахувати орієнтовну вартість послуги з централізованого опалення в розрахунковому місяці. Для цього достатньо помножити питоме споживання на опалювальну площу оселі та на чинний тариф (Гкал/кв.м). Сума, що вийде в результаті, відображатиме вартість фактично отриманої домогосподарством послуги з опалення без урахувань пільг та субсидії.
Які ще відомості можна знайти на «Мапі комерційного обліку»?
У цьому місяці після завершення опалювального періоду «Мапа комерційного обліку» поряд з відомостями про обсяги спожитого тепла містить додаткову інформацію про період відсутності послуги з централізованого постачання гарячої води у кожному будинку, де така послуга надається.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» НАГАДУЄ: Шукайте актуальну інформацію про березневе теплоспоживання у «Мапі комерційного обліку»

У зв’язку з проведенням планових профілактичних робіт на тепловому господарстві у міжопалювальний період більшість котелень, теплогенераторних, ЦТП і насосних станцій будуть зупинятися на кілька днів. А отже, у будинках, які отримують гарячу воду від цих об’єктів підприємства, послуга з гарячого водопостачання буде тимчасово відсутня. Для таких багатоповерхівок на «Мапі комерційного обліку» розміщений додатковий блок, що відображає часові рамки відсутності гарячої води.
Як відшукати адресну інформацію на «Мапі комерційного обліку»?
Інтерфейс сервісу максимально простий та інтуїтивно зрозумілий для будь-якого користувача. Щоб знайти свій будинок, достатньо вибрати в полі «Місто» свій населений пункт. У полі «Вулиця» почати вводити назву вулиці, за мить з’явиться список, зі схожими буквосполученнями, з якого слід обрати відповідну назву. Залишається так само знайти в списку, що випадає, свій номер будинку (і номер вводу чи корпусу, якщо такий є). Клікнувши на «Показати», побачимо всю актуальну інформацію щодо цієї багатоповерхівки.

«ПОЛТАВАТЕПЛОЕНЕРГО» НАГАДУЄ: Шукайте актуальну інформацію про березневе теплоспоживання у «Мапі комерційного обліку»

Наприклад, у формі адреси вводимо: Полтава, вул. Героїв АТО, 116, корпус 3. Сервіс покаже місце розташування цього будинку на карті і видасть усі відомості: обсяги споживання теплової енергії у березні та період відсутності гарячої води у травні протягом підготовки теплового господарства до наступного опалювального періоду.
Тож закликаємо всіх споживачів «Полтаватеплоенерго» користуватися сервісом «Мапа комерційного обліку» , адже це дасть їм можливість дізнатися більше про теплоспоживання їхнього житлового будинку.
Перейти до вмісту