Ви тут:
Суспільство Україна 

Я не встигну розпустити Раду, – Володимир Зеленський

Кандидат у президенти Володимир Зеленський розповів, що хотів би, але не встигне розпустити Верховну Раду до наступних (парламентських) виборів.

Про це Зеленський розповів в інтерв’ю РБК-Україна, передає Еспресо.

“Я боюся, що я не встигну (розпустити Раду, – ред.). Я ламати закон не буду, не буду порушувати закон. Якщо ми встигнемо у термін за шість місяців до наступних виборів, коли ми маємо право розпустити парламент…”, – розповів він.

Відповідно до Конституції, заборонено за півроку до закінчення повноважень Верховної Ради розпускати її. Нинішній парламент почав працювати 27 листопада 2014 року, термін каденції – 5 років. Отже, півроку до закінчення повноважень – це 27 травня 2019 року.

За словами Зеленського, йому це дуже вигідно, але “не факт, що це вигідно для Петра Олексійовича”. Також кандидат порадив Порошенку піти з політики після виборів, у випадку програшу у другому турі.

“Він сьогодні головний лідер, і він в опозиції до народу України. Ось це найстрашніше, що є. Я б на його місці, – я слава богу, не на його місці – після такої феєричної відповіді суспільства по довірі до президента, пішов би з політики. Він людина забезпечена, він людина багата, він може забрати з собою в пам’яті ті заслуги, які він зробив для України…В позитивних, порядних, демократичних країнах такі люди йдуть з політики, просто йдуть. І це правильне рішення. Я закінчу думку – він багата людина, він може дозволити собі займатися благодійністю, великим виробництвом, і так далі. У нього багато рішень у житті може бути”, – додав Зеленський.

Перейти до вмісту