Ви тут:
Суспільство Україна 

Вийшла дитяча книга “Абетка реформ”

Видання «Абетка реформ» – книга, де на кожну літеру йде одне слово – певний інструмент реформ, а для розкриття його сенсу – лаконічне оповідання чи казка.

Скажімо, Нова Українська Школа – це заклад освіти, де навчають майбутніх супергероїв. Децентралізація – коли вже не лев – єдиний цар звірів, а представники усіх тварин мають владу, аби дбати про свої потреби.Вакцинація – завчасний захист від дракона. E-health – дар доброго чарівника, який звільнив лікарів від паперової роботи і створив базу даних усіх хворих, пише портал “Освіторія”.

Автори, випускники 8-го набору Відкритого університету реформ, прагнули говорити просто про складне, описати суспільні зміни так, щоб їх могла зрозуміти людина будь-якого віку. Книга підійде для дорослих, які плутаються у термінах та хотіли б почитати щось стисле, але більш цілісне,ніж те, з чим можна ознайомитися з преси, отримати своєрідний словник. Для таких людей на кожну літеру дана «доросла» інформаційна довідка про суть реформи.

Школярам буде цікавіше «дитяча» частина, написана у форматі дитячої пізнавальної літератури та ілюстрована малюнками однолітків. «Абетку реформ» можна використати педагогам для уроків з курсу громадянської освіти та предмету «Я у світі», адже терміни тут наведені серйозні: антикорупція, громадянське суспільство, фінансова грамотність, бюджет участі.

Поки що вийшло 500 примірників, але книгу можна завантажити у електронному форматі.

Вперше в Україні про реформи йдеться не в аналітичних працях, а на доступній мові, що дає впевненість: зміни стосуються кожного, долучитися до них можна уже сьогодні. Адже значний відсоток успіху – не самі закони, а включеність людей у процеси. А від сьогоднішніх школярів завтра залежатиме майбутнє реформ.

Перейти до вмісту