Ви тут:
Культура Полтавщина Суспільство 

“Відпочивайте на Полтавщині”: полтавців та гостей чекає гастрономічне і туристичне розмаїття (ФОТО)

18 травня у Полтаві стартує XIII Міжрегіональна виставка-турсалон “Відпочивайте на Полтавщині” в рамках святкування Дня Європи, а 19 травня відбудеться інформаційний тур у Гоголево Шишацького району.

Головним напрямком проведення виставки-турсалону є гастрономічна тематика, відродження та популяризація культурних цінностей, відродження та збереження народних, родинних традицій.

“Полтавщина займає одне з провідних місць в Україні щодо туризму. Думаю, що виведемо її на перше місце. У нас для цього є всі можливості. Цього року ми гарно провели фестиваль “В гостях у Гоголя”, відкрили культурно-мистецький центр, – розповів заступник голови Полтавської ОДА Микола Білокінь.

“Вже не треба нікого переконувати, що туристичні заходи – це той економічний конгломерат нашої області, об’єднаний всіма нами, який дає старт для розвитку області. В Одесі після презентації полтавського регіону відразу люди захотіли до нас приїхати. На сьогоднішні вже є підтвердження делегацій з Кіровоградщини, Київщини, Сумщини, Черкащини, Одещини та з Івано-Франківської області”, – повідомила директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко.

На виставці планують зробити презентацію гастрономічної гостинності Полтавщини. Крім бренду галушки, свою продукцію демонструватиме ПП “Агроекологія”, а директор Агрофірми “Маяк” Тетяна Корост ініціювала зробити презентацію екологічно чистої продукції.

Основні заходи:

18 травня (Полтава)

11:00 — офіційне відкриття XIII Міжрегіональної виставки-турсалону “Відпочивайте на Полтавщині” (площа біля Полтавського облмуздрамтеатру ім. М.В. Гоголя);

11:10-12:00 — святковий концерт Українського народного хору “Калина” Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка (сцена на площі біля Полтавського облмуздрамтеатру ім. М.В. Гоголя);

11:00 — 18:00 — робота XIII Міжрегіональної виставки-турсалону “Відпочивайте на Полтавщині” (площа біля облмуздрамтеатру ім. М.В. Гоголя);

19 травня (Гоголеве, Шишацький район)

9:30-11:30 — туристичний форум за участю провідних фахівців у сфері туризму та гостей. Підписання меморандумів про співпрацю;

11:30 — 12:20 — туристична промоція Полтавщини через призму театралізованої екскурсії.

Окрім цього, 18 травня відзначатиметься День музеїв. Цього дня вхід у музейні заклади буде безкоштовним. Паралельно з цими заходами на Полтавщині триватиме “Решетилівська весна” та відзначення 50-річного ювілею з дня відкриття Миргородського літературно-меморіального музею Давида Гурамішвілі у Миргороді. За словами Валентини Вождаєнко, туди з’їдуться представники з Литви, Естонії та Грузії.

Перейти до вмісту