Ви тут:
Суспільство 

В Європі активно зростає попит на екзотичні тропічні фрукти

Споживання екзотичних тропічних фруктів серед населення Європи досить активно зростає, що робить цю нішу доволі перспективною з точки зору міжнародної торгівлі. Згідно зі звітом Центру по просуванню імпорту країн, що розвиваються, (CBI) в список цих потенціальних фруктів входять зокрема лічі, маракуйа, пітахая, карамбола, тощо.

Про це повідомляє прес-служба Українська Плодовоовочева Асоціація.

«Ці фрукти вважаються в європейських країнах екзотичними, оскільки не вирощуються в даному регіоні. Саме тому вони вважаються нішевими, адже обсяги їх споживання обмежені і фактично дорівнюються імпорту», – йдеться у звіті.

За даними CBI, активна динаміка збільшення споживання екзотичних фруктів в Європі спостерігається щонайменше з 2012 року. В результаті, за підсумками 2017 року імпорт цієї продукції до європейських країн сягнув 40 тис. тонн на суму 122 млн. євро.

Головними покупцями тропічних фруктів серед європейських країн є Нідерланди, Франція та Бельгія, причому останні дві країни є безпосередніми споживачами, тоді як Нідерланди виступають скоріше реекспортним майданчиком.

Найбільш затребуваними є такі фрукти, як лічі, маракуйя, пітахайа та карамбола. При чому спеціалісти CBI також зазначають збільшення попиту на органічні тропічні фрукти.

Також у документі зазначено стандартні вимоги до імпортних екзотичних фруктів в країнах Європи. Зокрема, вони не повинні бути ушкодженими, мають бути чистими, з рівнем пестицидів, що не перевищує встановлену норму, без зайвої вологи, сторонніх запахів та смаків.

Перейти до вмісту