Ви тут:
Суспільство Україна 

В Україні змінять форму банківських реквізитів

У зв’язку із запровадженням в Україні міжнародного номера банківського рахунку IBAN Національний банк України оновить вимоги до заповнення реквізитів розрахункових документів.

З 1 листопада цього року у розрахункових документах виключать реквізит “Код банку”, інформує прес-служба Нацбанку.

Це дасть можливість уникнути дублювання реквізитів під час оформлення розрахункових документів на переказ коштів та привести нормативні акти Національного банку у відповідність до вимог міжнародних стандартів у банківській сфері.

Міжнародний номер банківського рахунку IBAN уже містить інформацію з кодом банку. Використання цього стандарту завдяки скороченню реквізитів має зробити зручнішим оформлення розрахункових документів.

Відповідні зміни містить проект постанови Правління Національного банку України “Про затвердження Змін до Інструкції про безготівкові розрахунки в Україні в національній валюті” (далі – Проект), що пропонується для громадського обговорення.

Нагадаємо, що для України IBAN складається із 29 літерно-цифрових символів: коду країни, контрольного розряду, коду банку та номера рахунку.

Загалом запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку.

Перейти до вмісту