Ви тут:
Освіта Суспільство Україна 

У ВР обіцяють встановити фіксовані надбавки освітянам

Парламентський комітет з питань науки і освіти планує розглянути законопроект, яким пропонується законодавчо встановити виплати щомісячної надбавки за престижність педагогічної праці в розмірі 30% педагогічним та науково-педагогічним працівникам закладів і установ освіти незалежно від їх підпорядкування.

Про це йдеться у листі профільного комітету на адресу Профспілки працівників освіти, пише Освіта.ua

У комітеті зауважують, що вирішення питання фіксованого розміру надбавки унеможливить виплату різних розмірів надбавок на місцях, а також дозволить знизити соціальну напругу в педагогічних колективах.

У зв’язку з чим, профільний комітет Верховної Ради звернувся до спікера парламенту Парубія з пропозицією включити зазначений законопроект до порядку денного пленарного засідання, що відбудеться 23-29 квітня.

Разом з тим, у комітеті з питань освіти і науки наголошують, що питання фінансування належить до компетенції Міністерства фінансів, Кабінету Міністрів та парламентського комітету з питань бюджету.

Як відомо, зараз виплата надбавки педагогічним працівникам врегульована урядовою постановою від 23 березня 2011 р. № 373, в якій передбачено надбавку в граничному розмірі 30% посадового окладу, але не менше 5%, педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування.

Зазначена норма щодо встановлення надбавки за престижність педагогічної праці від 5% до 30% призводить до розбіжностей у розмірах заробітних плат педагогічним працівникам.

Перейти до вмісту