Ви тут:
Комуналка Полтавщина Споживач Суспільство 

У селищі Яр працівники «Полтававодоканалу» відремонтували водогін

На вулиці Серпневій, що в селищі Яр, сталася аварія на водогоні. Проблеми з водопостачанням мешканці відчули вдень, 18 квітня. Нині водопостачання там відновлене в повному обсязі.

На вулиці Серпнева, 8 сталася розгерметизація розтрубного з’єднання діаметром 500 мм. Причина аварії – зношеність водогону в цьому місці, повідомляють у прес-службі “Полтававодоканалу”.

“Труба прокладалася майже 40 років тому. Звісно, що термін експлуатації вже вичерпано. Аварія на цьому місці сталася серйозна, тому ремонт проведений масштабний та нелегкий, виконувалися ремонтні роботи в 2 етапи. Небайдужі мешканці селища повідомили про витік води з-під землі до диспетчерської служби водоканалу. У неділю, 14-го квітня, підприємство повідомило мешканців, що 15-го квітня води в Яру не буде у зв’язку з ремонтом. Попри це, ремонтні роботи в понеділок нам вдалося виконати без перекриття водопостачання”, – розповів майстер з ремонту водопровідних мереж «Полтававодоканалу» Сергій Данилко.

Другий етап ремонту провели 18 квітня. Напередодні мешканці також були повідомлені про тимчасову відсутність водопостачання.

“Протягом дня наша бригада виконала перечеканку розтрубного з’єднання. Вода була перекрита приблизно з 10:00 і до 16:00. Зараз споживачі Яру всі з водою, тиск в нормі”, – повідомив комунальник.

Глибина залягання пошкодженої труби невелика: 1.8 м.

“Добре, що в цьому місці наша труба не перетинається з комунікаціями інших установ. У такому випадку, погодження розкопки з відповідними установами займає більше часу, і ремонт також триває довше”, – зауважив майстер.

Антон Костянтинович – мешканець селища Яр. Проживає на вулиці Серпнева, 2 вже понад 10 років. Якістю водопостачання у своїй оселі, каже, задоволений:

Останнім часом у нас в Яру водопровідні труби прориває дещо частіше, аніж раніше. Я так розумію, що все це через вік цих труб. Але, попри це, коли аварії трапляються, водоканалівці досить швидко та оперативно приїжджають та лагодять. Так що поскаржитися не можу: у мене та у моїх сусідів проблеми з водопостачанням виникають рідко”.

«Полтававодоканал» приносить вибачення за незручності та просить мешканців віднестися з розумінням. Працівники підприємства завжди докладають усіх зусиль для відновлення нормального режиму роботи водогінних мереж.

Перейти до вмісту