Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відкрилась фотовиставка “На рубежах мужності” (ФОТО)

У фойє зеленої зали Полтавської обласної ради відкрилась фотовиставка Євгена Шваба та Олександра Маматова «На рубежах мужності» з нагоди Дня українського добровольця та на підтримку учасників ООС/АТО й українських військовополонених моряків.

Щоправда, це фрагмент великої фотовиставки, яка налічує майже 230 фоторобіт, зроблених за 4 роки — з 2014 по 2018 рік. Сьогодні ж автори експонують близько 50 світлин, розповідає Євген Шваба.

Ця виставка специфічна, було багато обмежень, бо нас не всюди допускали. Герої фото — звичайні наші захисники, як добровольці, так і кадрові військові, які перейшли під егіду Збройних сил України. Тут і Кримське, і Гранітне, і Маріуполь. Якщо подивитись на карту, то немає населеного пункту, де б ми не знімали”, – говорить автор.

Виставка “На рубежах мужності” вже 16 раз. Її експонували у Національній бібліотеці імені Ярослава Мудрого, Національній бібліотеці імені Вернадського у Києві, КМДА, на Житомирщині. У Полтаві раніше її презентували у літературано-меморіальному музеї ім. Котляревського, у міській раді.

Фотограф Олександр Маматов показує свої фото на виставці.

“Фото, де багато мішків — це другий день звільнення Слав’янська. На фото можна побачити моряків з Маріуполя, які захищають наші морські кордони. Звичайне життя, розбиті хати… А ось танкіст поставив на танк іграшку — жужика. Це говорить проте, що війна війною, а все людське військовим не чуже”, – розповідає фотограф.

Виставка триватиме до 1 травня.

Перейти до вмісту