Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві відбувся обласний конкурс-огляд екологічних агітбригад

У малій актовій залі Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка відбувся ХХVIІ обласний конкурс-огляд екологічних агітбригад, театрів (шоу).

Співорганізаторами конкурсу є Департамент освіти та науки Полтавської облдержадміністрації, Полтавський обласний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді, Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації та Полтавський національний педагогічний університет імені В.Г. Короленка.

Щорічно юні учасники конкурсу демонструють власний досвід та результати практичної природоохоронної діяльності з питань збалансованого використання природних ресурсів через оригінальні сценарії, різні стилі та напрями мистецтва, свої акторські таланти та агітаційну роботу серед населення. Про це повідомили у Полтавській ОДА.

Виступи колективів – це заклик до усіх небайдужих на кожному кроці зберігати та примножувати оточуючу красу рідного краю, його природні багатства та не залишатися байдужими до тих екологічних проблем, що виникають повсякчас.

Саме тому місцеві органи влади підтримують дитячий та юнацький екологічний рух у всіх його проявах.

Учасники конкурсу – 15 команд – переможців зональних етапів, вдало висвітлили цьогорічну тематику конкурсу – «Моя маленька Батьківщина», окресливши нагальні екологічні проблеми свого населеного пункту, можливі шляхи їх подолання та власні зусилля щодо їх вирішення.

Шляхом виведення середніх балів, переможців визначено, ними стали екологічна агітбригада «Екологічна варта» та екологічний театр «Романтики» Горішньоплавнівської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 5 імені Л.І. Бугаєвської (керівники Руденко Наталія Митрофанівна та Чабанова Аліна Володимирівна відповідно). Усіх учасників нагороджено почесними дипломами Департаменту освіти та науки Полтавської облдержадміністрації. У свою чергу, Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації взяв на себе зобов’язання сприяти відзначенню призерів грошовими призами, кошти на які буде виділено з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області.

Також, переможця обласного конкурсу-огляду в номінації екологічні агітбригади запросили взяти участь у Всеукраїнському конкурсі, що відбудеться 16 квітня 2019 року в м. Суми.

Перейти до вмісту