Ви тут:
Медицина Полтавщина Суспільство 

У Полтаві обговорили організаційні та клінічні питання надання первинної медичної допомоги

В Українській медичній стоматологічній академії, у рамках «Школи безперервного навчання сімейних лікарів», 18 квітня відбулася конференція «Організаційні та клінічні питання надання первинної медичної допомоги».

На початку конференції до її учасників звернувся перший проректор УМСА В. М. Дворник. Після привітання він зазначив, що нині реформування галузі охорони здоров’я тісно пов’язане і з реформами і в освітній царині. Це не може не впливати на якість надання медичних послуг не тільки на первинних, а і на наступних рівнях. Над всім треба працювати спільно і в комплексі. Він також побажав плідної роботи учасникам конференції і конструктивних діалогів між партнерами.

Про зміну системи охорони здоров’я області розповів директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

“Позитивні зміни на первинному контакті лікаря з хворим відбулися, але цього недостатньо. Люди хочуть більшого. Зміни повинні здійснюватися послідовно, доказово і ефективно! Тому головним завданням лишається розвиток інституції громадського здоров’я”, – зазначив він.

Перейти до вмісту