Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Полтаві нелегально працювали студент-іноземець і громадянин Азербайджану

З 16 березня до 31 травня в Україні триває профілактична операція «Мігрант». Її мета – виявлення порушень у сфері міграційного законодавства, у тому числі викриття іноземців,  які незаконно перебувають на території держави.

У Полтаві, в рамках проведення операції “Мігрант”, працівники міграційної служби, правоохоронних органів та держпраці регіону спільними оперативними діями здійснюють превентивні рейди містом, інформує Управління Державної міграційної служби у Полтавські області на своїй сторінці у Фейсбук.

Минулого  тижня, під час перевірки закладів відпочинку виявили іноземця-студента одного з вищих навчальних закладів Полтави, який прибувши на навчання, неофіційно працював у кафе. Відносно фізичної особи – підприємця, який надав роботу іноземцю та самого іноземного громадянина склали адміністративні протоколи за порушення порядку працевлаштування. Порушниками сплачено адміністративні стягнення у вигляді штрафів у повному обсязі.

27 березня в ході перевірки ринку поблизу торгівельного центру «Київ» виявли громадянина Азербайджану, який перебуваючи на території України з порушенням, встановлених законодавством строків перебування, здійснював торгівельну діяльність. Іноземця притягнули до адміністративної відповідальності та вживаються заходи щодо власника торгівельної точки для прийняття рішень та правового реагування. 

Перейти до вмісту