Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Миргороді працюють над “Модернізацією теплового району “Авіамістечко”

У Миргород приїхали експерти Програми DemoUkrainaDH по проекту “Модернізація теплового району “Авіамістечко”. Вони зустрілися з представниками міської влади, комунального підприємства ОКВПТГ “Миргородтеплоенерго”, мешканцями мікрорайону “Авіамістечко”.

Про це повідомили у Миргородській міській раді.

2 квітня у Миргороді перебували експерти Програми DemoUkrainaDH по проекту “Модернізація теплового району “Авіамістечко”. Цього дня відбувся круглий стіл з питання впровадження у місті демонстраційного проекту з модернізації теплового мікрорайону та результативності проекту. Зустріч проходила у форматі “круглого столу”, за яким всі мали можливість поставити запитання та отримати вичерпну, компетентну відповідь. У ході спільної зустрічі з депутатами профільної комісії з питань житлово-комунального господарства, представниками ради мікрорайону “Промисловий” та головами будинкових комітетів мікрорайону “Авіамістечко” було розставлено, так би мовити, всі крапки над хвилюючими мешканців питаннями: некомфортного режиму та високими цінами у платіжках.

Представник корпорації НЕФКО в Україні Олексій Капустинський повідомив, що демонстраційний проект місто реалізувало спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО). У його рамках вдалося модернізувати котельню та встановити в ній економічне обладнання, перекласти тепломережі з використанням попередньо ізольованих труб, а також встановити в будинках індивідуальні теплові пункти. Завдання Проекту виконано. Проте стан житлового фонду, на жаль, не дозволяє досягти максимальних економічних ефектів. Слова експерта підтвердили результати енергетичної ефективності, виконані незалежним аудитором Анатолієм Колієнком. Він провів обстеження теплової системи та повідомив, що загальні технічні і економічні показники проекту виконано на етапі генерування і транспортування теплоносія за рахунок скорочення витрат природнього газу і зменшення непродуктивних витрат теплоти. Повністю виконані екологічні показники. Загальний річний економічний ефект впровадження проекту становить близько 100 тис.Євро. Термін окупності – близько 8 років. Економічний ефект проекту в будинках буде досягнуто за умови впровадження в них заходів з енергоефективності, а також постійного виконання робіт з експлуатації і обслуговування в них ІТП, підбору регулювальних характеристик відповідно до теплових характеристик будинків.

У ході конструктивної розмови, учасники круглого столу дійшли висновку, для того, щоб мешканці відчули позитивний ефект від реалізації проекту, в квартирах встановився комфортний температурний режим, а в платіжках зменшилися цифри, в будинках необхідно провести комплексні заходи: ізолювати труби у підвалах, утеплити покрівлі та фасади замінити вікна та двері, тощо.

Міський голова Сергій Соломаха пояснює, що міська рада фінансово допомагає у проведенні капітальних ремонтів та енергоефективних заходів у житлових будинках. Для цього діє програма співфінансування капітальних видатків у співвідношенні 50 на 50 % та 25 на 75%. На чергову сесію виноситься рішення про компенсацію більшої частини тіла “теплих кредитів” для ОСББ.

Перейти до вмісту