Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Лубнах пробіг пам’яті на честь героїв-ліквідаторів продовжила молодь

Щовесни у ці пам’ятні дні члени усіх чорнобильських організацій підтримують добру традицію, започатковану учасником ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, краєзнавцем Валерієм Козюрою. Усі 19 років Валерій Миколайович був активним учасником легкоатлетичного пробігу, проте тепер за станом здоров’я, колишні земляки-ліквідатори вже не мають можливості продовжувати цю добру справу. Натомість, відрадно, що таку данину шани підхопила спортивна молодь Лубенщини, повідомили у Лубенській міській раді.

Тож 24 квітня біля пам’ятного знаку лубенцям-учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС у м. Лубни також зібралися, аби вкотре і вкотре підтвердити: ми не забули, якою ціною наші ліквідатори відвернули страшне техногенне лихо.

У заході взяли участь, секретар міської ради Олександр Карпець, керуючий справами міськвиконкому Маргарита Комарова, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Сіряченко, голова правління районної організації ветеранів та інвалідів «Союз Чорнобиль України» Микола Чудак, голова міськрайонної організації «Чорнобильці Лубенщини» Василь Піцура, голова районної організації ВФСТ «Колос» Сергій Бортнік.

 

Перш за все, до молодого покоління звернувся Микола Чудак, який згадав першого організатора пробігу Валерія Козюру, Василь Піцура висловив вдячність юним спортсменам за ініціативність у справі належного пошанування земляків-ліквідаторів та збереження пам’яті, Сергій Сіряченко говорив про значення подвигу героїв-ліквідаторів, якому насправді немає ціни.

Поклавши квіти до пам’ятного знака та сфотографувавшись на згадку, 20 юних спортсменів, вихованців Дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста та району, вирушили до старту. Фінішували біля чорнобильського знаку, відкритого на честь земляків у с. Мгар, що на Алеї пам’яті, куди теж було покладено живі квіти.

Перейти до вмісту