Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Карлівці провели “Великодній вернісаж”

Традиційне великодне привітання “Христос Воскрес!”, щиро доповнили молитовним зверненням “Воскресни, Україно! Воскресне, Писанко!” учасники культурно – мистецьких заходів , що проходили у Карлівці за сприяння Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА в рамках обласного однойменного свята.

Цьогоріч воно відбувається у Карлівці вже у шістнадцятий раз, на базі районого будинку культури.

Учасниками великоднього вернісажу традиційно стали як визнані майстри, так і аматори народної творчості  з Полтави, Гадяча,Опішного,Котельви,Зінькова,Диканьки,Кременчука,Макїївки,Чутового так і з сусідньої Харківщини.

В основі свята у Кардівці – подвижницька праця Заслуженного майстра народної творчості України, писанкаря Ігоря Ніколаєвського ( 1935 – 2002), який на основі полтавськиї традицій прагнув утвердити карлівський стиль розпису.

Гості фестивалю мали змогу реалізувати свій творчий потенціал, відобразивши його на писанках, виробах з глини на гончарному крузі, магічних оберегах – ляльках мотанках, створенних власними руками під час мастер-класів у великодній арт-майстерні.

В рамках проведення обласного огляду народної творчості “Де згола в сімействі”, присвяченному 250 – річчю від дня народження І.П. Котляревського, герої “Наталки Полтавки” допомогли стати учасниками інтерактивного дійства. Зрештою усіх бажаючих чекала дегустація страв з “Енеїди”.

Також, провели Фестиваль Великоднії пасок, на якому кожен охочий міг не тальки оцінити зовнішній вигляд, а й скуштувати на смак Великодні пасочки за рецептами господинь Карлівського району.

Своїми виступами розвжали присутніх творчі колективи Карлівського району.

“Традиційне обласне Великодне свято пошановане полтавцями, нашою громадою, це є свято “Воскресне писанко” що проводиться у Карлівці. Традиційно до цього свята готуються цілий рік, а підсумком є гарне і чудове дійство”, – розповіла директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОДА Валентина Вождаєнко. 

” Кожного разу – це нові враження, нові писанки, нові майстри народної творчості. До цього свята доповниться і вже традиційне свято біля Свято-Успенського собору у Полтаві. Там пройде виставка-конкурс пасок, що є головною родзинкою заходу.

 

 

 

Перейти до вмісту