Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

У Гоголевому встановили підсвітку пішохідного переходу

Днями у Гоголевому Шишацького району змонтували активну вставку дорожньої розмітки. Тобто, ліхтарики вздовж пішохідного переходу, що безперервно блимають вночі. Замовником робіт стало Агентство місцевих доріг Полтавської області.

Проект підсвітки пішохідного переходу у Гоголевому для фахівців Агентства — експериментальний. Реалізують його з метою підвищення безпеки руху на місцевих дорогах Полтавщини.

– Такі ліхтарі накопичують денне світло, а вночі безперервно блимають. Відтак, пішохідний перехід помітний здалеку і водіям, і пішоходам, — розповідає начальник відділу експлуатаційного утримання автомобільних доріг, штучних споруд, організації та безпеки дорожнього руху АМД Владислав Чичкань.

Вартість одного ліхтаря — близько 1600 грн. На кожному переході таких встановлюватимуть по 6 штук (по 3 з кожного боку «зебри»). Вони не руйнуються від опадів чи наїзду транспорту. Пошкодити їх не може навіть снігоочисна техніка.

Пілотний монтаж виконали у Гоголевому на Шишаччині. Ліхтарі встановлені на переході неподалік Національного музею-заповідника М. В. Гоголя, що на автомобільній дорозі Чернишівка-Гоголеве-Коляди. Адже з нагоди 210-річчя від дня народження відомого письменника, яке відзначали 1 квітня, тут істотно збільшився потік туристів.

– Загалом у планах на 2019 рік — обладнати такими активними вставками 206 пішохідних переходах на місцевих дорогах Полтавщини, — говорить директор Агентства місцевих доріг області Олексій Басан. — Встановлюватимемо підсвітку на переходах у людних місцях: біля шкіл, адмінбудівель, популярних зупинок транспорту.

Встановлюватимуть ліхтарі після проведення ремонту дорожнього покриття.

Перейти до вмісту