Ви тут:
ВИБОРИ 2019 Полтавщина прес-конференція Суспільство 

У другий тур по Полтавській області мала б проходити Юлія Тимошенко, – ОПОРА про особливості виборів на Полтавщині

Представники Громадянської мережі ОПОРА провели в ОКІА “Новини Полтавщини” прес-конференцію, на якій розповіли про особливості голосування на Полтавщині та результати паралельного підрахунку голосів. Серед особливостей виборів, які відрізняються від загального всеукраїнського волевиявлення, на Полтавщині представники ОПОРИ назвали те, що друге місце за кількістю голосів отримала Юлія Тимошенко.

“В другий тур по Полтавській області мала б проходити Юлія Тимошенко, а не чинний Президент Петро Порошенко”, – сказав координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Полтавській області Костянтин Донченко.

Також він відзначив особливість, що кандидат у депутати Юрій Тимошенко отримав 0,6% голосів полтавців, хоча на території Полтавщини особливої активності під час виборчої кампанії не проявляв.

Серед порушень, які були зафіксовані на виборчих дільницях Полтавщини, представники опори фіксували спроби голосування без паспорта та фотографування бюлетеня.

“Розголошення виборцями таємниці голосування шляхом демонстрування результатів волевиявлення було найбільш частим порушенням в день виборів. Такі випадки виявлені спостерігачами на 10,4 % виборчих дільниць. На 4,8 % виборчих дільниць було зафіксовано інциденти, пов’язані з фотографуванням виборцями бюлетеня в кабінці для голосування чи поза її межами. Проте ці порушення були поодинокі і не могли б суттєво вплинути на результати підрахунку голосів”, – розповів комунікаційник Громадянської мережі ОПОРА в Полтавській області Ігор Литвиненко.

Загалом, спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА та інші суб’єкти виборчого процесу мали можливість безперешкодно вести спостереження за ходом усіх виборчих процедур. Менше 1% спостерігачів повідомляли про наявність організаційних проблем чи спричинених членами дільничних комісій перешкод.

Перейти до вмісту