Ви тут:
Суспільство 

Ціни на нафту впали перед значним здорожчанням сировини: аналітики назвали причини

Вартість бареля червневої нафти Brent 26 квітня до 7:40 за Києвом склала $ 74,18 (-0,23%), барель червневої нафти WTI торгувався по $ 64,91 (-0,46%). Попередні торги завершилися на рівні $ 74,35 і $ 65,21 відповідно.

Про це повідомляє “Прямий” канал.

Попри це, ринки нафти залишаються напруженими на тлі перебоїв з поставками і зростаючих геополітичних побоювань, особливо в зв’язку з напруженістю між США і Іраном.

Напередодні контракти на Brent вперше в поточному році перевищили позначку у $75/барр. після того, як Німеччина, Польща і Словаччина призупинили імпорт російської нафти по магістральним трубопроводом “Дружба”, пославшись на низьку якість сировини. Цей крок відрізав частину Європи від основного маршруту поставок.

Однак ціни на нафту росли ще до зриву поставок з Росії. Через обмеження поставок ОПЕК і санкцій США порти Ірану і Венесуели в цьому році ф’ючерси на нафту подорожчали приблизно на 40%.

У той же час галузеві аналітики очікують, що ринки залишаться напруженими через обмеженість вільних потужностей і зростаючу геополітичну напруженість, а у осяжній перспективі ціна на нафту може досягти $100 і вище.

Перейти до вмісту