Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Школярам Карлівської гімназії розповіли про широкий вибі робітничих професій

У житті кожного учня настає час, коли потрібно зробити вибір професії. Головне – прийняти правильне рішення, надати перевагу саме тій справі, яка найбільше відповідає особистим здібностям, знанням, фізичним, психологічним можливостям хлопця чи дівчини та попиту на ринку праці. А не просто престижна чи підходить по платоспроможності батьків в оплаті за навчання.

Саме таку тему обговорювали на зустрічі, яка відбулася 9 квітня у Карлівській гімназії імені Ніни Герасименко, під назвою «Веселка робітничих професій». У ній взяли участь старшокласники шкіл району, фахівці Карлівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості, представники Карлівського районного військового комісаріату та навчальних закладів Карлівки і Полтави, повідомили у Полтавському обласному центрі зайнятості.

Того дня до учнів випускних класів завітали студенти та викладачі Професійно-технічного училища №50 м.Карлівки, Державного навчального закладу «Електрорадіотехнічний ліцей м.Полтави», Полтавського професійного ліцею сфери послуг, Полтавського професійного ліцею. Розповіли про свої навчальні заклади, та професії, яким навчають, умови вступу, можливості роботи після закінчення тощо.

Школярі з цікавістю дивилися підготовлені для них відеоролики та самодіяльні номери. Переконувались, що у студентів та учнів часу вистачає не тільки для навчання, але й творчості та відпочинку.

Фахівець з профорієнтації філії обласного центру зайнятості повідомила учням про те, що зараз попитом у роботодавців користуються саме кваліфіковані представники робітничих професій, ознайомила із «Атласом нових професій», також презентувала безкоштовну Платформу профорієнтації та розвитку кар’єри Державної служби зайнятості та консультаційної мережі «Моя професія», за допомогою якої кожен бажаючий може пройти тестування та отримати висновки щодо своїх здібностей та професійних можливостей.

Крім того, учні мали можливість ознайомитися з переліком навчальних закладів Полтавської області, правилами правильного вибору професії. Дізналися, які професійні якості й уміння потрібні, щоб реалізувати себе в обраній сфері.

Школярі отримали рекламні буклети, листівки та календарики з інформацією про навчальні заклади.

Перейти до вмісту