Ви тут:
Кримінал Суспільство Україна 

СБУ затримала поліцейського, який “зливав” спецслужбам РФ таємну інформацію про МВС та ЗСУ

Співробітник ГУ Нацполіції співпрацював із російськими спецслужбами і передавав їм таємну інформацію МВС, Нацполіції, інформацію про розташування військових підрозділів на Харківщині, а також про ті підрозділи, які беруть участь в АТО та ООС.

Зловмисник передавав куратору з РФ дані про склад сил, що займаються територіальною обороною, укомплектуванням частин служби охорони порядку, мобілізаційними планами спецформувань Національної поліції тощо, повідомляють у СБУ.

Поліцейський також збирав інформацію про патріотично налаштованих мешканців Харківського регіону. Цю “підбірку” матеріалів він назвав “Нацисти та їх посібники у м. Харків”. У цій “збірці” є активісти громадських-політичних об’єднань, волонтерських рухів, добровольці Національної гвардії, учасники АТО та інші.

Оперативники спецслужби встановили, що українського поліцейського завербував офіцер російської розвідки, коли той перебував у місті Бєлгород (РФ) через те, що поліцейський лояльно ставився до політики влади РФ.

Для зв’язку та передачі зібраних відомостей використовували програми шифрування електронних повідомлень, а також особисті зустрічі на території Бєлгородської області РФ. Під час перетину кордону поліцейський розповідав українським прикордонникам, що їде “на 2-3 дні до родичів”. 

9 квітня контррозвідники СБУ затримали зловмисника.

Під час обшуку правоохоронці виявили та вилучили магнітні носії інформації з грифом обмеження доступу, а також комп’ютер, на якому оброблялися розвідувальні відомості. 

Перейти до вмісту