Ви тут:
Медицина Суспільство Україна 

Рік НСЗУ – гроші пішли за пацієнтом, а не за кумом, братом чи сватом, – Уляна Супрун

Нещодавно Національній службі здоров’я України виповнився рік Протягом цього час  вперше в українській системі охорони здоров’я гроші “пішли за пацієнтом”.

“Гроші “пішли” за пацієнтом, а не за кумом, братом чи сватом. Це справжні спецпризначенці нової системи охорони здоров’я України. Крок за кроком вони виводять мільярди гривень платників податків з тіні і кишень монстрів, які живились на життях людей. Корупційних монстрів. Цинічних і дуже підступних”, – говорить в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

На команду НСЗУ, які і на всі спільноти, що прагнуть розвивати Україну, дивляться як на добрих хіпстерів-міленіалів, які за першого серйозного випробування розбіжаться. Понаписують заяви зі словами “я на таке не підписувався” і повернуться у теплі офіси бізнесу.

“Щоб перемогти монстрів — треба бути монстром. Але добрим. Нехай вас бояться покидьки. Відчуйте власну силу. Говоріть голосно і чесно. Але не зазнавайтесь і не втрачайте спроможність чути об’єктивну критику. Так ви знайдете союзників”, – радить Супрун.

Та додає: не чекайте, коли вас атакують – бийте першими. Тут так звикли говорити напівправдою, що коли ти просто називаєш речі своїми іменами, відразу отримуєш підтримку. Можливо не ту підтримку, яка робить легким життя в урядовому кварталі. Але ту підтримку, яка приходить у критичний момент і не дає перемогти силам зла.

“Не бійтесь бути монстром для корупціонерів, схематозників і популістів”, – наголошує Уляна Супрун.

Перейти до вмісту