Ви тут:
Суспільство Україна 

Рева пояснив, чому пенсію отримують не всі жителі окупованого Донбасу

Міністр соціальної політики Андрій Рева пояснив, що не всі громадяни України, які проживають на тимчасово окупованій території на сьогодні отримують українську пенсію.

Сьогодні усім громадянам України, хто проживає на тимчасово окупованих територіях, пенсії за особистим зверненням виплачуються на території, підконтрольній уряду, однак пенсії отримують не всі.

“Чому так відбувається? Причини для цього є різні. Деякі люди через фізичну немічність не можуть перетнути лінію розмежування, а деякі внаслідок свідомого небажання її перетинати через страх зустрічі з українськими правоохоронцями”, – написав міністр у соцмережі.

На його думку, не можна виплачувати пенсії всім без винятку громадянам України з окупованого Донбасу. Зокрема, платити пенсії неприпустимо тим, хто “зі зброєю в руках воює проти власної країни, убиває наших солдат і офіцерів”.

“Саме цю категорію українських громадян я вважав, вважаю і буду вважати негідниками, які самі себе поставили за межі правового поля. Я вважаю негідниками тих наших співгромадян, хто заради подвійної пенсії сприяв окупації української землі, а тепер очікує на отримання російського паспорта разом з подвійною пенсійною виплатою, анонсованою окупантами”, – додав Рева.

Перейти до вмісту