Ви тут:

Пирятинська міськрада погодила прийняття районного Будинку культури у комунальну власність Пирятинської міської ОТГ

П’ятдесят друга позачергова сесія міської ради надала попередню згоду на прийняття районного Будинку культури у комунальну власність Пирятинської міської ОТГ.

17 квітня відбулося пленарне засідання п’ятдесят другої сесії Пирятинської міської ради сьомого скликання. Головне питання порядку денного – надання попередньої згоди на прийняття майнового комплексу та майна районного Будинку культури, дитячої бібліотеки та бібліотеки для дорослих у комунальну власність Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади. Про це повідомили у Пирятинській міськраді.

Прийняттю цього рішення передувала велика робота. У відповідь на Звернення депутатів районної ради до міської ради щодо намірів передачі майнового комплексу районного Будинку культури, Пирятинської центральної районної бібліотеки та районної бібліотеки для дітей із спільної власності територіальних громад району у комунальну власність Пирятинської міської ОТГ розпорядженням міського голови було утворено узгоджувальну робочу групу. До її складу увійшли заступники міського голови, голови районної ради та голови райдержадміністрації, депутати міської та районної рад, юристи, працівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та апарату районної ради. Узгоджувальна робоча група провела ряд засідань, в ході яких було визначено умови прийому-передачі та перелік майна, який передаватиметься у власність об’єднаної громади, складено графік проведення заходів. Напрацьовано відповідні проекти рішень та договір щодо спільного використання акустичної системи, необхідної для проведення районних та обласних свят: районного фестивалю народної творчості „Родослів“, обласних пісенно-мистецьких фестивалів „Калинові гуляння“ та „Осіннє золото“, обласного телешоу-конкурсу дитячої пісні і танцю „Естрадна веселка“ тощо.

На останньому засіданні узгоджувальної робочої групи від 12 квітня з’ясувалося, що Пирятинською районною радою не зареєстровано право власності на майновий комплекс районного Будинку культури і, відповідно до діючого законодавства, цей об’єкт не може бути переданий у власність об’єднаної громади. Відтак у рішенні п’ятдесят другої позачергової сесії Пирятинської міської ради зазначено, що майновий комплекс районного Будинку культури буде прийнято тільки після державної реєстрації права власності за територіальною громадою Пирятинського району, в особі Пирятинської районної ради, шляхом внесення відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Наступними кроками буде створення комунальних установ: Пирятинської публічної бібліотеки та Пирятинського культурно-громадського центру, затвердження Положення про конкурс на посаду керівників цих комунальних закладів, затвердження штатних розписів новостворених закладів культури, оформлення акту прийому-передачі майнового комплексу та майна Районного будинку культури та прийняття на роботу працівників.

Крім того, сесія затвердила Програму з охорони навколишнього природного середовища на території Пирятинської міської об’єднаної територіальної громади на період 2019-2020 років та надала згоду на підпоховання урни з прахом уродженки міста Пирятин, яка померла на території Російської Федерації, на міському кладовищі, де поховані родичі померлої.

Перейти до вмісту