Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Понад 2,7 млн грн отримають сільські ради Полтавщини завдяки земельним торгам

На земельних торгах, які провели 01, 05, 12, 13, 15, 18, 21, 25, 27 та 28 березня 2019 року, аграрії придбали права оренди на 22 земельні ділянки сільськогосподарського призначення державної власності, які знаходяться на території Кобеляцького, Полтавського, Великобагачанського, Пирятинського, Машівського, Лохвицького, Чутівського, Лохвицького, Миргородського, Зіньківського та Диканського районів.

Відповідне повідомлення розмістили на сайті Полтавської ОДА.

Загальна площа переданих в оренду земельних ділянок становить більше 380 гектарів. Земельні ділянки будуть використовуватися для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, повідомляє Головне управління Держгеокадастру у Полтавській області.

Найдорожче під час торгів продані права оренди на земельні ділянки площею 15,00 га, 25,35 га, та 4,50 га на території Остап’ївської сільської ради Великобагачанського району, Яхниківської сільської ради Лохвицького району та Дейманівської сільської ради Пирятинського району де стартова ціна піднялася до 126,80%, 110,60% та 109,64% від нормативної грошової оцінки.

У результаті торгів, за користування земельними ділянками до бюджету сільських рад Кобеляцького, Полтавського, Великобагачанського, Пирятинського, Машівського, Лохвицького, Чутівського, Лохвицького, Миргородського, Зіньківського та Диканського районів щорічно буде надходити орендна плата у розмірі понад 2,7 млн. гривень.

Довідково. Земельні торги проводяться відповідно до глави 21 Земельного кодексу України «Продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах». Інформація про лоти із зазначенням місця розташування земельних ділянок, їх площ та кадастрових номерів, а також стартового розміру річної орендної плати розміщена на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру у розділі «Земельні аукціони».

Перейти до вмісту