Ви тут:
Полтавщина Р Суспільство 

Полтавщину відвідав Герой України Володимир Жемчугов

10 квітня у будинку культури у селі Стасі на Диканщині відбулася зустріч Володимира Жемчугова з активними та небайдужими жителями.

Володимир Жемчугов — людина-легенда, приклад патріотизму та самопожертви, взірець для мільйонів українців, насамперед, для молоді. Це український партизан, учасник російсько-української війни.

У період з 28 грудня 2014 року по 24 вересня 2015 року він провів 30 спецоперацій зі знищення військових об’єктів ворога та особового складу окупаційних військ. Під час виконання чергового бойового завдання, при спробі захоплення противником, підірвав себе, внаслідок чого втратив кисті рук і зір. З важкими пораненнями потрапив у полон. З якого був звільнений у вересні 2016-го. А 21 січня 2017 року удостоєний звання Герой України.

З мешканцями села Володимир Жемчугов, як довірена особа кандидата у Президента України Петра Порошенка, поспілкувався на тему війни, розповів, як і чим нині живе Луганщина, обговорив тему реформ в Україні та виборів.

– Я підтримую Петра Порошенка, бо він не злякався у 2014 році, і підняв країну для того, аби зупинити російську окупацію. Він підняв армію та вибрав шлях України в Євросоюз та НАТО. Він поспиряв створенню багатьох антикорупційний органів. І завдяки йому, зараз запрацював антикорупційний суд. Підтримую Петра Олексійовича і тому, що в країні проведена успішна реформа децентралізації влади. Зараз громади почали жити за принципами самоуправління, тобто так, як живе Європа, – розповів Володимир Жемчугов.

Він зазначив, що у першому турі Володимиру Зеленському вдалося заволодіти розумом багатьох українців, обіцяючи людям казку лише за допомоги свого казкового серіалу.

– Українці хочуть жити в багатстві уже завтра. Ми це розуміємо, усі хочуть, ніхто ж не хоче йти довгим шляхом реформ, усім треба сьогодні і зараз, це звичайні людські потреби. І Зеленському вдалося заволодіти розумом багатьох українців, обіцяючи людям казку. Але, якщо ми подивимося на перевірений шлях, яким пройшли Польща, Болгарія, Чехія, країни Югославії, то ми побачимо, що у них не було казки, а щоб прийти до заможного життя, знадобилося 10-15 років. Якщо 21 квітня ми знову зробимо неправильний вибір – відкотимося назад. А наш шлях має бути незмінним – до Євросоюзу, – сказав Жемчугов.

Нині він оцінює шанси кандидатів, як 50 на 50. Та закликає українців порівняти реальні справи обох, а не лише їхні обіцянки.

– Телевізійні технологи Володимира Зеленьского використовують різні шоу-маніпуляції. Зараз він реально розуміє, що програє дебати, бо некомпетентний ні у політиці, ні в економіці, тому і саботує їх проведення різними шляхами. Зеленський — це обман, і якщо ми на нього клюнемо — жорстоко заплатимо, – наголосив Володимир Жемчугов. – Виборець має розуміти, що той шлях, який розпочав Петро Олексійович, неможливо під час війни завершити за 5 років. Треба дати Порошенкові наступні 5 років, щоби ті програми і ті реформи, які були розпочаті, втілилися в життя. А народові треба тверезо подивитися на те, що зробив Порошенко і на те, що зробив Зеленський, і порівняти. І вірити не красивим словам і обіцянкам, а реальним справам.

Перед присутніми виступила і Народний Герой України Вікторія Мірошніченко.

Перейти до вмісту