Ви тут:
Полтавщина Суспільство 

Полтавщина утримує лідерство серед областей України за показником «Валовий регіональний продукт на одну особу населення»

Полтавщина продовжує утримувати лідерство серед областей України за показником «Валовий регіональний продукт на одну особу населення». Про це повідомляють у Департаменті еконмічного розвитку Полтавської ОДА.

Валовий регіональний продукт є узагальнюючим показником, який характеризує рівень економічного розвитку та результати економічної діяльності всіх субєктів господарювання області, зокрема процес виробництва товарів і послуг.

– Для більш об’єктивної оцінки стану виробництва валового регіонального продукту використовується показник ВРП в розрахунку на одну особу, що дає можливість виділити найбільш продуктивні регіони України. Так, за останніми статистичними даними валовий регіональний продукт одну особу населення Полтавської області становить 106,2 тис.грн – і це 1 місце серед областей України, – йдеться у повідомленні. 

Ріст показника, у порівнянні з попереднім періодом, становить 25,1 тис.грн або майже 31%.

Частка області у загальному обсязі валового регіонального продукту країни склала 5,1%. 

– Високий рівень ВРП в розрахунку на одну особу є свідченням потужного виробничого потенціалу нашого регіону та значних обсягів виробництва.

Перейти до вмісту