Ви тут:
Полтавщина Суспільство ТОП-новина 

Полтавська ОДА цього року планує продовжити відновлення доріг: пріоритет — капітальний ремонт

Полтавська ОДА цього року планує розпочати ремонт дороги Опішня-Гадяч. Допоможе у її відновленні народний депутат Олег Кулініч, який лобіює це питання на державному рівні. Також планують ремонт мосту у селі Шилівка.

З початку 2018 року на баланс Полтавської ОДА перейшли дороги місцевого значення. Минулого ремонтували найпроблемніші ділянки доріг, щоб забезпечити нормальний проїзд автомобілів. Цього року ще більше уваги приділять поточному середньому та капітальному ремонтам. Такі способи ефективніші та довготривалі в експлуатації.

В області вже визначили перелік автошляхів, які планують ремонтувати цьогоріч. Для розуміння проблемних ділянок радилися із керівництвом районів та безпосередньо виїжджали на місця.

Це стосується і продовження відновлення дороги Опішня-Гадяч. Спеціалісти оглянули автошлях та визначали проблемні місця. Так, обрали 7 ділянок, які планують ремонтувати цього року.

Поки що проект на ремонт цієї дороги проходить експертизу. А згодом проведуть тендер на порталі публічних закупівель ProZorro. З бюджету на ремонт передбачили майже 54 млн грн. Питання виділення додаткових коштів на державному рівні лобіює народний депутат з Полтавщини Олег Кулініч.

Функція депутата-мажоритарника — залучення коштів для області

Народний депутат з Полтавщини Олег Кулініч допомагає залучити кошти для ремонту доріг.

— Функція депутата-мажоритарника — не тільки якісне законодавство та законотворення, а й залучення коштів для розвитку області. Зараз у нас ремонт доріг — питання номер один. Я вже побував сьогодні у Миргородському районі. Там також визначили проблемні шляхи. Плануємо збільшити державну субвенцію, спрямовану на ремонт місцевих доріг, які перебувають на балансі обласної адміністрації, так званих Т-ешок, — розповідає Олег Кулинич.

За його словами пріоритетним питанням залишається подальший ремонт дороги Т-17-06 (Опішня – Зіньків – Гадяч). А також завершення проекту Зіньківської об’їзної дороги. 

Крім того, цього року планують капітально ремонтувати і міст у селі Шилівка. На ці роботи передбачили 3,5 млн грн.

— Ремонт доріг в області — болюче питання. Проте, все за один день не відновиш. Є співпраця на всіх рівнях, щоб покращити стан автошляхів. І ми поступово рухаємося у цьому напрямку, — стверджує в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий.

Пріоритет у ремонті доріг для керівництва ПОДА  — їх якість та збільшення строку експлуатації на 5-10 років.

— Минулого року ми зробили значний обсяг робіт. Цього року — продовжуємо рухатись у тому ж напрямку. Є чітка вимога: водії не повинні страждати через ями на автошляхах, — розповідає директор Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ ПОДА Тимофій Голбан.

Перейти до вмісту